Cat's Claw
Begin Terug Aanvullend divers Calcium + Vit. D3 Cat's Claw Colloïdaal Zilver/Goud Haaienkraakbeen Noni Haaienleverolie Omega olie mix overgang vrouw spirulina Teunisbloemolie Visolie VitamineC

Klik op 1 van de onderstaande groepen voor  informatie

 

 

op weg naar harmonie tussen mens en natuur

 

 

 

 

 

CRUYDHOF CAT’S CLAW
(UNCARIA TOMENTOSA)

cats claw.jpg (2132 bytes)

Cat’s Claw is een bijzondere lianenplant die groeit in het Peruaanse Amazonegebied. In een land als Peru wordt de binnenkant van de bast van deze plant al eeuwenlang door de inheemse bevolking (vnl. Indianen) gebruikt om zijn positieve werking op het immuunsysteem. Deze plant wordt door de Indianen dan ook als heilige plant beschouwd.

De Cat’s Claw (in het Spaans "Uña de Gato"), is een houtachtige lianenplant die wel 20 meter lang kan worden, groeit in hogere plaatsen in het regenwoud en heeft ca. 20 jaar nodig om z’n maximale lengte te krijgen. De naam Cat’s Claw (Kattenklauw) is ontstaan door het feit dat de takken doornen hebben die lijken op kattenklauwen en waarmee ze zich aan bomen vasthechten.

Gezien het feit dat de Indiaanse medicijnmannen gewend waren om informatie mondeling door te geven aan de volgende generaties bestaat er geen op schrift gestelde geschiedenis uit de afgelopen eeuwen over het gebruik van Cat’s Claw. De eerste studies over de waarde van Uncaria Tomentosa zijn in 1952 in Frankrijk verricht. De echte herontdekking van deze plant is te danken aan een Oostenrijkse wetenschapper Dr. Klaus Keplinger die in 1974 gedurende een reis door Peru hoorde van de bijzondere werking  van Cat’s Claw. Sinds die tijd werden er regelmatig onderzoekingen verricht bij o.a. de Universiteit van Innsbruck, de Universiteit van München, Huntington Research Institute in Engeland enz.

De auteur van het boek "Herbs from the Amazon" Dr. Donna Schwontkowski schreef o.a. dat Cat’s Claw de plant was met de krachtigste immuniteitsverhogende werking van de planten uit het Peruaanse Amazonegebied. De onderzoeken gaan nog steeds door want het waarom van de immuniteitsverhogende werking is nog niet geheel duidelijk.

Het lijkt erop dat de Cat’s Claw de werking van Echinacea, Ginseng, Pan d’Arco en andere natuurlijke producten tezamen in zich heeft. De werkzame bestanddelen uit de Cat’s Claw lijken een diepgaande, goede invloed te hebben op de kwaliteit van witte bloedlichaampjes.  Daarnaast zou de bloedcirculatie met Cat’s Claw gebaat zijn; ook een anti-oxydant werking wordt aan Cat’s Claw toegeschreven. Oxydatie in het lichaam is enigszins te vergelijken met het roesten van ijzer en is dus een negatief proces in ons lichaam. Cat’s Claw bevat een groot aantal werkzame bestanddelen (zgn. phytochemische bestanddelen) die in synergetische werking het lichaam kunnen helpen om in balans te komen,  Vooral degenen die geen goed voedingspatroon hebben, roken of veel alcohol consumeren, zouden weleens problemen kunnen krijgen met hun weerstand. Dan kan Cat’s Claw een hulp zijn, maar dan moet er ook wat aan de slechte leefgewoontes worden gedaan.

Ingrediënten: per capsule 350mg. gemalen bast van Cat’s Claw (Uncaria Tomentosa), gelatine (=capsule).

Voedingswaarde: per 100gr. ca.: kJ. 760 (kcal 182), Eiwit 3 gr., Koolhydraten 42.0gr., Vetten 0.3gr./a-1.

Dosering: Indien niet anders voorgeschreven 3x per dag: 1-3 capsules met water of sap innemen. Bij zwangerschap en borstvoeding alleen in overleg met arts/therapeut.

De bast van de Uncaria Tomentosa wordt op natuurlijke wijze gedroogd. Bij het oogsten wordt rekening gehouden met de voorschriften van de Peruaanse regering t.a.v. het behoud van het regenwoud en de hergroei van de plant.

De naam Cat’s Claw is afgeleid van de vorm van de doornen die op kattenklauwen lijken.

Cruydhof’s Cat’s Claw is verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkel, reformhuis en via apothekeek/therapeut in een verpakking van 90 capsules. Artikelnummer 6450

 DE CRUYDHOF 

 

Natura Sanat BV

De Cruydhof

Gelreweg 9

3843 AN

Harderwijk
                                             

Tel. 0341-462121
Fax 0341-467717

 

Contact:

info@tsproducts.nl

   

Wilt u onze producten bestellen via een webwinkel? Klikt u dan op onderstaande link:

Webwinkels

Bij voedingssupplementen de aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Buiten bereik van jonge kinderen bewaren.

 

Begin ] Terug ]