Wat is AloŽ?
Begin Terug Wat is AloŽ? Productomschrijving AloŽ onderzoek IngrediŽntenlijst Aloe

Klik op 1 van de onderstaande groepen voor  informatie

 

 

op weg naar harmonie tussen mens en natuur

 

 

 

 

 

Wat is AloŽ Vera voor een plant ?

AloŽ Vera, ook wel 'Eerste Hulp plant' genoemd, behoort tot de familie van de LeliŽn. De botanische naam luidt AloŽ Vera Barbadensis. Er zijn wel 100 verschillende soorten, die te vinden zijn in droge delen van Afrika, AziŽ en Amerika. De plant heeft het uiterlijk van een vetplant en is voorzien van stijve, speer vormige bladeren met een scherpe punt en stekelige randen. De kleur van de bladeren varieert van grijs tot heldergroen. In het voorjaar staat de AloŽ Vera in bloei. Het sap van de bladeren is een doorzichtige, geleiachtige vloeistof, waardoor het ook wel AloŽ Vera gel genoemd wordt.

Een levende legende.

AloŽ Vera wordt al eeuwen gebruikt in vele culturen. Oude documenten van Egyptenaren, Romeinen, Grieken en Arabieren rapporteren over het medicinaal en huidverzorgend gebruik van de AloŽ Vera gel. Historici rapporteren, dat Aristoteles Alexander de Grote adviseerde het eiland Socrota (Afrika) aan te vallen om zo aan grote hoeveelheden AloŽ Vera te komen voor de verzorging van de gewonde Griekse soldaten. En volgens oude verhalen verkreeg Cleopatra haar onweerstaanbare schoonheid dankzij het gebruik van AloŽ Vera gel. Het was dus in veel culturen een 'Eerste Hulp'-middel voor de huid!

Uiteraard wilde ook de Westerse beschaving wel profiteren van de weldaden van deze plant, maar de plant overleefde het Noord-Europese klimaat niet. Daarom ging de moderne geneeskunde over op andere middelen. Sinds enige jaren is de plant echter in het Westen herontdekt. De pure AloŽ Vera gel wordt uit de (sub) tropische gebieden geÔmporteerd en verwerkt in huidverzorgende producten en als sap voor inwendig gebruik

AloŽ vera onderzoek

AloŽ Vera sap is gedurende de laatste decennia veelvuldig onderzocht. De resultaten zijn veelbelovend en stimuleren het gebruik van dit plantensap. Onderzoekers hebben getracht de werkzame stoffen in de AloŽ Vera gel te ontdekken. Een moeilijke opgave, daar deze gel een rijkdom aan ca. 200 stoffen bevat. Muco-polysacchariden, glucose, mannose, galactose, steroÔden, enzymen, organische zuren en een eiwit met 18 verschillende aminozuren zijn slechts enkele van de stoffen die gevonden zijn. Volgens de onderzoekers zijn Muco-polysacchariden echter de belangrijkste werkzame stoffen.

Wat doet AloŽ vera sap als gezondheidsdrank?

AloŽ vera sap kan voor zeer veel ondersteunende en beschermende doeleinden worden gebruikt. Onder andere ondersteunt AloŽ vera op een natuurlijke wijze de inwendige huid (maag- en darmslijmvlies).. Als natuurlijke gezondheidsdrank is het sap van de AloŽ vera populair geworden in de hele wereld. Aan AloŽ vera worden o.a. de volgende positieve eigenschappen toegeschreven: het sap geeft meer energie, bevordert de spijsvertering. heeft een reinigende werking. Deze eigenschappen kunnen ook van belang zijn voor gewrichten en spieren, maar ook wanneer maag, darmen en lymfeklieren niet optimaal werken. Ondersteunt de reinigende werking van gal en lever. 

Gebruiksaanwijzing.

Als (reinigende) kuur gedurende minimaal 3 ŗ 4 weken voor elke maaltijd  2 ŗ 3 eetlepels, eventueel met wat water of vruchtensap, bij voorkeur vůůr de maaltijden innemen. . Als onderhoudsdosis elke dag  voor het ontbijt 1 ŗ 2 eetlepels of meer (al naar behoefte). Houd de Juice even in de mond en laat het tussen de tanden door spoelen voor het inslikken. Het heeft zo gebruikt een extra positieve werking op het tandvlees. AloŽ Care Vitadrink bevat geen aloÔne en is dus niet laxerend

 Productieproces.

De benodigde planten voor de productie worden in CaliforniŽ geteeld zonder gebruikmaking van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Alleen volwassen planten (ouder dan 5 jaar) worden geoogst. De bladeren worden zorgvuldig met de hand gefileerd om er voor te zorgen dat er geen aloÔne (die een bittere smaak geeft en laxerend werkt) in het sap terecht komt. De gel wordt dan snel gekoeld tot beneden 50 C, waardoor de enzymatische afbraak van de waardevolle bestanddelen  sterk wordt afgeremd en de waardevolle bestanddelen niet in waarde achteruit gaan. De gel wordt niet gefilterd, wel gestabiliseerd. Tijdens het hele productieproces wordt het sap dus niet verwarmd.

AloŽ Care AloŽ vera Vitadrink is versgeperst sap. Het wordt dus niet gemaakt uit poeder of concentraat. Er worden geen verdikkingsmiddelen of zoetstoffen toegevoegd. 

Allergische werking

Minder dan 1% van de gebruikers kan een allergische reactie verwachten. Stop dan met de kuur en raadpleeg arts of therapeut. Zwangere vrouwen kunnen het sap gebruiken na en in overleg met hun arts of therapeut/

 Samenstelling

AloŽ Care AloŽ Vera Vitadrink bevat  99,2 % AloŽ Vera sap  en 0,8% conserveringsmiddelen (kalium sorbaat, natrium benzoaat en citroenzuur)

Voedingswaarde per 100 ml.:

Energie                                15 kJ = 4 kcal

Eiwitten                                0,1 g/100 ml

Koolhydraten                      0,8 g/100 ml

Vetten                                   <0,1 g/100 ml

Mineralen                             200 mg/100 ml

Calcium                                 10 mg /100 ml

Voedingsvezel                     <0,1 g/100 ml

Muco Polysacvhariden:     130 200 mg/100 ml

Na opening in de koelkast bewaren en binnen circa 2 maanden gebruiken. Omdat dit een natuurlijk product is kan in de loop van de tijd de geur iets veranderen en de kleur wat donkerder worden. Dit heeft geen invloed op de werkzame bestanddelen.

.

 DE CRUYDHOF 

 

Natura Sanat BV

De Cruydhof

Gelreweg 9

3843 AN

Harderwijk
                                             

Tel. 0341-462121
Fax 0341-467717

 

Contact:

info@tsproducts.nl

   

Wilt u onze producten bestellen via een webwinkel? Klikt u dan op onderstaande link:

Webwinkels

Bij voedingssupplementen de aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Buiten bereik van jonge kinderen bewaren.

 

Begin ] Terug ]